2013. március 28., csütörtök

Suzanne Selfors- Mentsük meg Júliát

Suzanne, Shakespeare Romeo és Júliáját helyezi a középpontba, arra építi ezt a könyvet. Nekem nagyon tetszik, de amit igazán ötletesnek találtam, az a borító. Ötletes, ahogy a rágó és a napszemüveg keveredik a régi idők divatjával.



Él Manhattanben egy lány, akit Miminek hívnak. Dédnagyanyja volt az, aki a Wilford színházat alapította, ezért Veronika, Mimi anyja a lányt színjátszásnak teszi ki, mióta csak járni és beszélni tud. Mivel folyton lámpaláz kerülgeti, kap a nagynénjétől egy amulettet, ami hamuval van tele, s mikor az anyjával összeveszik, az összetörik, s a hamu visszarepíti őt, és Troyt a XVI.századi Veronába. Ott lesz az egyik szereplője a valódi Romeo és Júliának, és úgy gondolja, hogy az a feladata, hogy megvédje a fiatal, még alig tizenhárom éves Júliát, és megelőzze a halálát, éppúgy, mint a tizenöt éves Romeoét. Ámde a bál estéjén a csínytevések miatt Lady Capulet száműzi Mimit Veronából, de Romeo és Benvolio oltalmukba fogadják őt.

Innentől érzi úgy Mimi, hogy szerelmes lett Benvolioba, de egyik este, mikor a halál-látszatos tervet szövögetik a Montague házban, a fiú meg akarja erőszakolni Mimit, de Troy épp időben veszi mindezt észre. Majd a sok harc után, Lady Capulet megengedi lányának, hogy elmeneküljön a házasság elől Romeoval, de Mimit és Troyt meg akarja öletni, hiába ígérte meg nekik az ellenkezőjét, de pont a kard elől sikerül nekik hazatérniük az otthoni Romeo és Júlia utolsó előadására. De hol maradhat a happy end? Miminek sikerül a Színművészeti Akadémia helyett orvosira mennie, összejön Troyjal, az anyja eladja a színházat, de összejön a vásárlóval, Reginalddal, így a családban marad a színház.

További információkért: http://moly.hu/konyvek/suzanne-selfors-mentsuk-meg-juliat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése