2013. március 7., csütörtök

Stephenie Meyer- A burok

Ez a könyv volt az, ami megrémített először. Nem a tartalma miatt, hanem ránézésre a mennyiség, illetve az, hogy milyen pöttöm betűmérettel lett megírva. Majd, letehetetlennek bizonyult.

A földet űrből jött lények lepik el, amik az emberiséget próbálják megtisztítani, mivel nem tetszik nekik, hogy az emberek nem becsülik azt, amijük van.Főhősünk Melanie, aki kisöccsével próbált menekülni, de nem sikerült neki. Szerelmes volt egy fiúba, és vele próbáltak küzdeni a lények ellen. Mivel Melanie, és a belé ültetett teremtmény lázadók voltak, elmenekültek, így próbálják megkeresni Melanie öccsét, szerelmét, és rokonait. Sikerrel járnak, mert megtalálják, de egyedül a nagybátyja bízik meg benne, egyedül ő nem akarja megölni unokahúgát. Majd idővel egyre többen, és többen elfogadják. Ő is ott dolgozik, beszerző expedíciókra megy a többiekkel, főleg gyógyszerekért, míg nem kioperálja társait, és idegen helyekre küldi.

A könyv végén a lény úgy dönt, megmutatja a dokinak, hogy kell őt kioperálni Melanieból, hogy Melanie tovább élhessen, mert akikből kiszedték a lényeket, egy kivételével mind túlélte. Ő azt hiszi, hogy végleg feláldozza magát Melanieért, családjáért, és igaz szerelméért, és hogy többé nem éled fel, mikor felébred. Kiderül, hogy a barátai nem hagyják, hogy végleg távozzon, és beültették egy lányba, hogy ő is együtt lehessen szerelmével.

Én imádtam ezt a könyvet. Időnként igazán romantikus, igazán krimi, és igazán könnyfacsaró, de megérte elolvasni. Ami jóhír, hogy ehónapban megtekinthető lesz végre a mozikban is.

További információkért: http://moly.hu/konyvek/stephenie-meyer-a-burok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése