2013. március 4., hétfő

Monika Feth- Eperszedő

Ez a könyv számomra kicsit érdekes volt. A legfőbb problémám az volt, hogy már az első 20 oldalban elárulja tettest, és a további 200 oldal unalmas, mert mi már tudjuk az igazat, és így semmit mondó a gyanakvások sorozata, maj

Épp most találtak egy halott lányt az erdőben, a nyaklánca eltűnt, a haját levágták, megerőszakolták. Ezt leírja több szemszögből. Az egyedüli problémám itt jelenik meg, mert akinek van egy kis sütnivalója is, az olvasás közben rájön, mikor a gyilkos szemszögéből világítja meg a történeteket, hogy ki a gyilkos. Egy lakásban három barátnő lakik együtt. Az egyikünk újonnan beleszeretett egy fiúba, de nem mondhatja el, hogy kibe, hogy hogy néz ki, mondván, hogy a fiú még nem biztos a dolgokban. A lány nagyon szerelmes, épp készülődik, hogy meglepje a fiút, beszél az egyik lakótársával, hogy mennyire imádja a fiút, mikor másnap eltűnik. A lakótársai megijednek, ezért a rendőrségre mennek, hogy bejelentség Caro eltűnését, és ekkor azzal a hírrel szembesülnek, hogy egy halott lányt kell azonosítaniuk, akiről kiderül, hogy tényleg a barátnőjük.


A temetésen a főszereplő, Jette, megfenyegeti a gyilkost, hogy megtalálja, és börtönbe juttatja, s ezen felbátorodva az eperszedő követni kezdi a lányt, udvarol neki, randevúzik vele stb. Rendes, kézzel fogható nyom sose volt ellene, és ahogy telnek a napok, és egyre több mindent találnak meg, kezd világossá válni a dolog, hogy mi lehet az igazság. A végén, épp randevúzni indul Jette Gorggal, az eperszedővel, mikor ő is gyanakodni kezd. De akkor már késő, mert a fiú akkora már döntött a jövőről, hogy mit fog tenni, de Jettének sikerül megszabadulnia tőle, hála egy kutyának, és egy házaspárnak. A barátnője és édesanyja is nagyon nagy segítség volt, hiszen mikor rájöttek arra, hogy valószínűleg egy eperszedő a tettes, rögtön értesítették a rendőrt, aki körözést adott ki, így a végén mindenki boldog lehet.

További információért: http://moly.hu/konyvek/monika-feth-az-eperszedo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése