2013. március 22., péntek

Maggie Stiefvater- Shiver- Borzongás

Ez a könyv nekem egy hatalmas meglepetés volt. Előszörre szerintem nehezen indult be, aztán pedig, letehetetlen volt, és őszintén szólva megríkató.



A történet a következő. Él Mercy Fallsban egy lány, akit megtámadtak az erdőben élő farkasok mikor kislány volt, pontosabban hat évvel hamarabb, mint mikor a könyv játszódik. Egy aranyszemű farkas mentette meg a többi közül, és Grace folyton figyelte őt otthonából. Észrevette, hogy nyárra folyton eltűnik a farkas, ezért is volt a kedvenc évszaka a tél, mert akkor láthatta.

Egy iskolás fiút szétmarcangolnak a farkasok, majd a holtteste eltűnik a hullaházból. Mivel, hogy a fiú tehetős családból származik, az apjáék kiharcolják, hogy azokat a farkasokat meg kell ölni, mielőtt bárki másban is kárt tesznek. Vadászok lepik el az erdőt, majd Grace talál a verandáján egy meglőtt embert, Samet, akiről kiderül, hogy ő ugyanaz a személy, mint a farkas, akit Grace annyira imád.


Innentől kezdődik az izgalmas rész. Sam és Grace összejönnek, és harcolnak az idővel, és az időjárással szemben, mert Sam hideg hatására változik vissza farkassá. Sam folyton várja Gracet a tanítás után, együtt főznek, együtt alszanak, tanulnak, mígnem mindkettő szerelmes lesz a másikba. Ámde jön a tél, és Jack, akit a farkasok "téptek" szét, farkassá válik, és keresi a gyógymódot. Azt gondolja, hogy Grace tudhatja, mivel őt is megharapták, mégsem változott át, ezért elrabolja Samet, hogy kicsalja a lányból mindazt, amit tud. Egy hideg kamrába zárja,és innentől már megállíthatatlan az átváltozása Samnek. Kitalálják, hogy talán agyhártyagyulladással visszafordítható lenne ez az átváltozás farkassá, így kipróbálják, de Jack belehal.

Az utolsó pár fejezetben az író leírja, hogy a lány hogyan szenved, mert elvesztette a fiút. Leírja, hogy hogyan vágyakozik utána, mígnem egy hideg, téli napon kimegy az erdő mellé, hogy megetesse a madarakat, mikor Sam ember formájában kilép az erdőből.

További információkért: http://moly.hu/konyvek/maggie-stiefvater-shiver-borzongas

1 megjegyzés: