2013. március 25., hétfő

Bree DeSpain- The Dark Divine- A fekete bárány

Sok negatív kritikát hallottam róla, mielőtt elolvastam, de úgy gondoltam, hogy minden könyv megér egy esélyt. Csalódtam benne, de pozitívan. Ezekből látszik, hogy mindannyian különbözünk.



Egy lelkész családnál járunk, ahol négy gyerek van. A Divine családot mindenki nagyon szereti, mert rengeteget segítenek, és önzetlenül. Egy napon, Grace, a legidősebb lány lép be a haladó rajz tantermébe, mit sem sejtve, hogy az a lépés "végzetes" lesz. A helyén egy fiú ül, aki az ő régi szerelme, Daniel. Az egész családja utálja a fiút, de neki nem árulják el, hogy miért, mígnem a találkozgatni kezd a fiúval, és minden gondolata körülötte forog. Mígnem egy éjszaka megcsókolja a fiút, ezzel bizalmat adva neki, hogy őszintén elmondhat bármi, de ehelyett Daniel otthagyja őt. A későbbiekben kiderül, hogy miért.

Hálaadási vacsora van, mikor Grace észreveszi, hogy öccse, James eltűnt, pont, mikor Don beállít, és közli, hogy csupa vér a gerenda. Daniel indul a felkeresésére, és sikerrel jár. A család innentől szavaz bizalmat a srácnak. Grace meg akarja menteni Danielt a farkasától, de kiderül, hogy azt csak úgy teheti, ha egy ezüst tőrt szúr a szívébe, mikor a farkas alakjában van. Ezt halogatják.

Mígnem eljön az iskolai karácsonyi bál, amikor előkerül az egyik üzletvezető lányának a holtteste. Ekkor gondolja úgy Jude, Grace bátyja, hogy megkeresi Danielt, és megöli, mert ő tehet róla, de ez váratlan fordulatot vesz. Rájön Grace, hogy mivel Daniel régen megharapta Judeot, ezért most ő is vérfarkassá vált. Ebből egy hatalmas harc alakul ki, s Grace megteszi, amit Danielnek ígért, beleszúrja az ezüsttőrt a farkas szívébe.

További információkért: http://moly.hu/konyvek/bree-despain-the-dark-divine-fekete-barany

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése